Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitroulade
- Staubzucker zum Bestreuen
- 6 Eier
- 150 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Backpulver
- 200 g Marillenmarmelade
- 1 EL Rum
Topfencreme
- 6 Gelatineblätter
- 500 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 250 g Magertopfen
- 250 g Naturjoghurt
- 80 g Feinkristallzucker
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Schachbrett-Torte
5h 10min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Lebkuchenblätter-Torte
28u. 30min
Apfelschlangerl
2h
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Kardinalschnitten
3 Std.
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5 godz. 20 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1h 15min
Schneewittchentorte
5 Std.
Schnelle Biskuitroulade
30 Min
Bananenschnitten
3 Std.
Eva's Sachertorte
1h 40min