Kleine Charlotte

Kleine Charlotte

4.9 205 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
12 Stücke

Składniki

Biskuitroulade
  • Staubzucker zum Bestreuen
  • Eier
    6
  • Feinkristallzucker
    150 g
  • Vanillezucker
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Weizenmehl, glatt
    150 g
  • Backpulver
    ½ TL
  • Marillenmarmelade
    200 g
  • Rum
    1 EL
Topfencreme
  • Gelatineblätter
    6
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • Magertopfen
    250 g
  • Naturjoghurt
    250 g
  • Feinkristallzucker
    80 g
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 384 kcal / 1607 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...