
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
-
1
c. à café de sucre en poudre
lub 1 c. à café de poudre de malt -
20
g de levure boulangère fraîche
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche - 400 g de farine de blé
- 30 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour huiler
- 1 ½ c. à café de sel
La garniture
- 300 g de mozzarella coupée en morceaux (2-3 cm)
- 400 g de tomates épépinées et coupées en morceaux
- 40 g d'huile d'olive extra vierge à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de sel
- 6 feuilles de basilic frais ciselées
- 100 g de jambon blanc coupé en lanières
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 851 kcal / 3558 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Węglowodany
- 75 g