Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 4 claras de huevo
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 100 g de mantequilla en trozos
- 4 yemas de huevo
- 130 g de azúcar
- 130 g de almendra molida
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
Cobertura
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 30 - 40 g de mantequilla
- 30 g de crocanti de almendra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2029 kJ / 485 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 37.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Bizcochitos de chocolate rellenos
1h 15min
Pastel semifrío de praliné de avellanas
13 Std.
Tarta de chocolate y avellanas
1 Std. 10 Min
Tarta Sacher
3 Std.
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 godz. 30 min
Tarta de chocolate y fresas
2h 15 min.
Tarta de chocolate con dos texturas
1 Std. 40 Min
Tarta de chocolate con leche y frutos rojos
2h 30min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10min
Bizcocho de chocolate y nueces
1 Std. 40 Min
Tiramisú de chocolate
5h 20 min.
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50min