Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 500 g Sahne
- 250 g Honigmelone, ohne Kerne, in Stücken (1 cm)
- 100 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1138 kJ / 272 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honigmousse
3 Std. 45 Min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Panna Cotta
5 Std.
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 godz. 30 min
Kaffee-Panna-cotta mit Pinienkern-Karamellsauce
4h 40min
Panna cotta mit Espresso-Karamell
5 Std.
Eton Mess
4 godz. 20 min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Bayerische Creme
8 Std.
Mousse au chocolat mit Banane
3 Std. 25 Min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7h