Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Boden
- 20 g Butter, weich
- 300 g Möhren, in Stücken
- 125 g Zucker
- 1 Orange, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 6 Eier (Kl. M), getrennt
- 1 Prise Salz
- ¼ TL Zimt
- 50 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 300 g Mandeln, gemahlen
- 20 g Wasser, heiß
Füllung und Fertigstellung
- 155 g Zucker
- 1 Vanilleschote, in Stücken
- 250 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 400 g Doppelrahm-Frischkäse
- 200 g Wasser
- 1 EL Puderzucker
- 2 Möhren, lang (à ca. 80 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1812 kJ / 432 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Blondie
1 Std. 15 Min
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Beeren-Ricotta-Käsekuchen
3 Std. 25 Min
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6h 30min
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Käsekuchen mit Beeren
2 godz. 50 min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Zitronencupcakes mit Frischkäse-Topping
1 godz. 25 min
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Gedeckter Apfelkuchen
8 godz.
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1 Std. 30 Min