Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 800 g água
- 30 g azeite
- 1 pitada de sal
- 400 g cubos de tamboril
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 50 g polpa de tomate
- 300 g arroz agulha
-
1
c. chá de caldo de marisco caseiro
lub 1 cubo de caldo de marisco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de peixe
55 min
Arroz de tamboril
35min
Lulas guisadas com feijão-manteiga
1ωρ. 20 λεπτ.
Feijoada de chocos
40 Min
Lulas guisadas
50 λεπτ.
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3 Std.
Massada de lulas
35min
Massada de cherne
40 Min
Arroz de lulas
1ωρ.
Arroz de tamboril e camarão
45min
Massada de peixe
55 min
Arroz de polvo
1h 15min