Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 80 g chouriço de carne cortado às rodelas
- 1200 g chocos limpos cortados às rodelas
- 200 g tomate maduro cortado em pedaços
- 2 c. chá de piripíri em pó
- 1 folha de louro
- 5 g salsa
- 50 g vinho branco
- 1 pitada de sal
- 1400 g feijão-branco cozido, escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1777.2 kJ / 424.8 kcal
- Białko
- 40.3 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 731.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada de tamboril e camarão
30 Min
Favas guisadas
50 Min
Feijão branco com lulas e chouriço
45 Min
Lulas guisadas
50 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1 Std. 5 Min
Feijoada de chocos
45 Min
Massada de cherne
40 dk
Lulas recheadas
1 Std. 15 Min
Massada de peixe
55 Min
Choquinhos à Bulhão Pato
30 Min
Açorda de marisco
30 Min
Arroz de polvo
1 Std. 15 Min