Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g queijo da Ilha
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 280 g cenoura cortada em pedaços
- 40 g azeite
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 250 g alho-francês cortado em rodelas finas
- 1 c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 400 g batata palha
- 800 g leite
- 80 g farinha
- 10 g manteiga
- 1 pitada de noz-moscada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3809.7 kJ / 910.6 kcal
- Białko
- 75.5 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 7973.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Lasanha de atum
1sa
Bacalhau gratinado com maionese
1 godz. 20 min
Gratinado de lulas
1sa 30 dk
Bacalhau gratinado com camarão
50 Min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45 Min
Bacalhau à Gomes Sá
1sa 30 dk
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1 Std. 15 Min
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Lasanha de bacalhau
1 Std. 50 Min
Bacalhau com natas
40 dk
Bacalhau com espinafres e cenoura
50 Min