Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g azeite
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 70 g batata cortada em pedaços
- 600 g curgete descascada cortada em pedaços
- 500 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 pitada de noz-moscada
- 80 g curgete c/ casca, finamente cortada em meias-luas
- Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 340.8 kJ / 81.5 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 21.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tomate e beringela
35 min
Creme de couve-flor
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Creme de espinafres
40 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 min
Sopa de cenoura e canónigos
35 min
Sopa de alface
35 min
Sopa de nabo e espinafres
45min
Sopa de alho-francês e nabiças
45min
Sopa de alho-francês
40 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Creme de abóbora e hortelã
40 min