Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 dente de alho
- 100 g cebola
- 30 g azeite
- 130 g cogumelos Paris cortados em lâminas
- 200 g arroz carolino
- 50 g vinho branco
- 450 g caldo de legumes líquido (ver dica)
- 50 g polpa de tomate
- 50 g tomate cortado em cubos
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g curgete cortada em cubos pequenos
- Manjericão picado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1198.9 kJ / 286.5 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 46.1 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 84.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de legumes
40min
Massa com tomate-cereja e pesto de coentros e avelã
30min
Legumes com arroz vietnamita
40min
Bolonhesa de lentilhas
50min
Risoto de couve e favas
35 Min
Tagliatelle com cogumelos salteados
40min
Risoto de ervilhas, espargos e favas
30min
Esparguete integral com molho de abacate e 'parmesão' vegan
25 min
Fusilli com legumes e nozes
40min
Massa integral com legumes salteados
35 Min
Arroz com cogumelos, nabiças e linguiça
35 Min
Arroz cremoso vegetariano
25 min