Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 600 g de bonito fresco en trozos
- 100 g de cebolla en trozos
- 1 diente de ajo
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 huevo
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de pan rallado
- 45 g de leche evaporada
- 100 g de harina para rebozar
- 200 - 300 g de aceite para freír
Salsa
- 200 g de cebolla en cuartos
- 100 g de zanahoria en trozos
- 2 dientes de ajo
- 1 cucharadita de perejil fresco picado
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 30 g de harina
- 500 g de caldo de pescado
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2259 kJ / 541 kcal
- Białko
- 31.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 35.3 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez
55min
Albóndigas de merluza en salsa de vino blanco
1h
Bonito a la riojana
50min
Pimientos de piquillo en conserva rellenos de carne
1h
Barritas de pescado y patatas
2h
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1h 50 min
Bricks de cangrejo
35 Min
Tortos de maíz al horno con picadillo y huevos de codorniz
1h 15 min
Rollo de bonito
1h 10min
Casadielles
3h
Bonito encebollado (Cantabria)
1h 10min