Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g weißes Fischfilet (z.B. Pangasius oder Barsch), frisch oder TK, aufgetaut, in Scheiben (ca. 5 mm)
- 2 EL Weißwein, trocken
- ½ TL Salz
- 30 g neutrales Öl
- 10 g Szechuan-Pfeffer, ganz (siehe Tipp)
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 3 Knoblauchzehen
- 5 Peperoni, rot
- 250 g Chinakohl, sauer eingelegt (siehe Tipp), ausgedrückt, in Scheiben (2 cm)
- 150 g Sojabohnensprossen
- 1100 g Wasser
- 2 Stängel Koriander, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 773 kJ / 185 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouillabaisse
1h
Fischfilet mit Sojabohnensprossen in scharfer Sauce (水煮鱼)
45 min
Chawan Mushi – Japanischer Eierstich mit Garnelen
35 min
Miso-Suppe, Meeresfrüchte mit Sake und Reis
1 Std. 5 Min
Thai-Garnelen-Brühe, Gewürzäpfel
1h 15 min
Lammkoteletts mit scharfer Tamarinden-Mango-Sauce
1h
Fischbrühe
30 Min
Süß-scharfe Asia-Salatplatte
40 min
Scharfe Garnelensuppe
35 min
Frühlingsrollen (春卷)
1h 30 min
Scharfe Gemüsesuppe mit Bohnenpaste (大酱汤)
50 min
Asiatische Gemüse-Hühner-Suppe
2h