Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 1 Orange, Bio, 1 Streifen Schale (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 50 g Zucker
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 180 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Marzipanfüllung und Fertigstellung
- 200 g Marzipanrohmasse, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 50 g Zucker
- 100 g Orangenmarmelade, fruchtig
- 4 Orangen, filetiert
- ½ Granatapfel, Kerne ausgelöst
- 1 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1373 kJ / 327 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Zitronen-Apfel-Tarte
1h 15min
Aprikosen-Tarte
4 Std.
Mandelnougat-Schokoladen-Kuchen
3 godz. 50 min
Nusstarte mit Aprikosen
1 Std.
Bakewell Tarte
2h
Ziegenkäsetartelettes mit Feigen und Chorizo
1 Std.
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 Std.
Schwedische Mandeltorte mit Vanillecreme
4 Std.
Kalter Hund 2.0
4 godz. 20 min
Aprikosen-Crumble
45 Min
Orangenküchlein
50 Min
Zitronen-Baiser-Tarte
2 godz. 30 min