Feigen-Ravioli
TM6 TM5

Feigen-Ravioli

4.6 (19 ocen)

Składniki

Teig

  • 100 g Zucker
  • ½ Vanilleschote
  • 250 g Butter, kalt, in Stücken
  • 1 Prise Salz
  • 2 Eigelb
  • 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
  • 50 g Speisestärke
  • 2 EL Wasser, eiskalt

Füllung und Verzierung

  • 200 g Feigen, getrocknet, in groben Stücken
  • 100 g Rotwein
  • 50 g Orangensaft
  • 40 g brauner Zucker
  • 1 TL Lebkuchengewürz
  • 3 EL Puderzucker

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
283 kJ / 67 kcal
Białko
0 g
Węglowodany
8 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy