Urządzenia i Akcesoria
Schmerstrudel
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
30 Stücke
Składniki
-
Schmer (Bauchfilz)280 g
-
Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche350 g
-
Eidotter3
-
Weißwein120 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Salz1 Prise
-
Öl zum Einfetten
-
Marmelade (z. B. Ribisel- oder Marillenmarmelade)400 - 500 g
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
2 g
Kalorie
740 kJ /
177 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süße Strudel
11 Przepisów
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Extrawurst
14 godz. 10 min
Purbacher Bohnenstrudel
45 min
Grammelstrudel
1 godz. 45 min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Leberpastete im Glas
4 godz.
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Somloer Nockerl
9 godz.
Powidltascherl
1 godz. 10 min
Waldviertler Mohnzelten
1 godz. 30 min
Salzburger Nockerl
30 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Grammelpogatscherl
1 godz. 10 min