![Schmerstrudel Schmerstrudel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2d19b7cb-2141-493a-b2d4-4a0e5c27e83a/Derivates/fe94c450-09ac-4982-95a0-8fa2ae82453d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Schmer (Bauchfilz)
- 350 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 3 Eidotter
- 120 g Weißwein
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Prise Salz
- Öl zum Einfetten
- 400 - 500 g Marmelade (z. B. Ribisel- oder Marillenmarmelade)
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grammelpogatscherl
1 Std. 10 Min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 Min
Grammelknödel
1 godz. 30 min
Somloer Nockerl
9h
B'soffene Kapuziner
1 Std.
Leberreis
35 Min
Grammelstrudel
1 Std. 45 Min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Mostschober
2 Std.
Strudelgrundteig
45min
Gerührter Germgugelhupf
2 Std.
Gebackene Leberknödel
2 Std.