Schmerstrudel

Schmerstrudel

5.0 3 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
30 Stücke

Składniki

  • Schmer (Bauchfilz)
    280 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
    350 g
  • Eidotter
    3
  • Weißwein
    120 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    20 g
  • Salz
    1 Prise
  • Öl zum Einfetten
  • Marmelade (z. B. Ribisel- oder Marillenmarmelade)
    400 - 500 g
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 177 kcal / 740 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...