Butternut-Brioche-Auflauf

Butternut-Brioche-Auflauf

3.2 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Portionen

Składniki

  • Butternut-Kürbis geschält, in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Wasser
    250 g
  • Butter zum Einfetten
  • Brioche in 12 Scheiben
    370 g
  • Rosine
    100 g
  • Milch
    480 g
  • brauner Zucker
    50 g
  • Eier
    2
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Kardamom, gemahlen
    ½ TL
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 Portionen

Białko 62 g
Kalorie 10664 kJ / 2552 kcal
Tłuszcz 92 g
Węglowodany 367 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...