![Butternut-Brioche-Auflauf Butternut-Brioche-Auflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2B33200E-620D-4095-A76C-92659A4157FE/Derivates/a1d7540b-c829-4a51-b777-a332777f219e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Butternut-Kürbis, geschält, in Stücken (2 cm)
- 250 g Wasser
- Butter zum Einfetten
- 370 g Brioche, in 12 Scheiben
- 100 g Rosinen
- 480 g Milch
- 50 g brauner Zucker
- 2 Eier
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Muskat, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 8 Portionen
- Kalorie
- 10664 kJ / 2552 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 367 g
- Tłuszcz
- 92 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Rhabarber-Blechkuchen
2 Std.
Mais-Mandel-Kuchen
1óra 10p
Erdbeer-Wackelpudding mit Holunder-Sabayon
8h 30min
Pastinakenpuffer
40p
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1h 15 min
Birnenkuchen mit Speck (Schleswig-Holstein)
1h 15 min
Bananen-Curry-Suppe
30p
Basilikum-Apfel-Tarte
2 Std. 40 Min
Birnen-Blondie
1h 15 min
Rote Bete Tikki
1h
Warme Rhabarbersuppe mit Zimtklößchen
1h 15 min
Kartoffelquickie
40p