Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfel-Heidelbeer-Kompott
- 700 g Äpfel, entkernt, in Stücken (4-5 cm)
- 75 g Orangensaft
- 25 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Heidelbeeren
Orangen-Milchreis und Fertigstellung
- 8 Streifen Orangenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (à 1 x 4 cm)
- 60 g Zucker
- 1000 g Milch
- 1 Prise Salz
- 220 g Milchreis
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2390 kJ / 571 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Avocado-Orangen-Bananen-Quark mit Honig
10min
Quarkkeulchen mit Zwetschgen-Ragout
1 godz.
Mango-Quarkspeise
10min
Quarkpfannkuchen
35min
Süßer Orient-Couscous mit Trockenfrüchten
20 min
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Arme Ritter mit Apfel-Birnen-Kompott
25min
Bananen-Schoki-Pudding
2 godz. 15 min
Orangen-Granatapfel-Tarte
2h 20min
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
45 min
Sheer berenj (Reispudding)
1 godz.
Quarkklöße im Melonensud
1 godz.