Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Ice Cream
-
milk200 g
-
double cream300 g
-
caster sugar100 g
-
honey100 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
orange finely grated zest only1
-
cinnamon stick broken in pieces1
-
vanilla pod seeds only1
-
ice cubes
Sauce
-
orange thin peelings of skin only1
-
brown sugar40 g
-
orange juice, freshly squeezed (approx. 3-4 oranges)260 g
-
port wine200 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
0.5 g
Kalorie
186.8 kJ /
44.6 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Posset
2h 40min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15min
Baked Peaches with Meringue Topping
40min
Chocolate Mousse
3h 20min
Salsa Verde
10min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48h
Chocolate Chestnut Torte -Torta di cioccolato e castagne
3h 50min
Blueberry and Balsamic Dressing
5min
Rhubarb Ice Cream
36h 25min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18h 25min
Lime Yoghurt Mousse with Strawberry Coulis
2h 15min
Chocolate Orange Mousse
2h 20min