Urządzenia i Akcesoria
Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Ice Cream
-
milk200 g
-
double cream300 g
-
caster sugar100 g
-
honey100 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
orange finely grated zest only1
-
cinnamon stick broken in pieces1
-
vanilla pod seeds only1
-
ice cubes
Sauce
-
orange thin peelings of skin only1
-
brown sugar40 g
-
orange juice, freshly squeezed (approx. 3-4 oranges)260 g
-
port wine200 g
-
ground cinnamon½ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
0.5 g
Kalorie
186.8 kJ /
44.6 kcal
Tłuszcz
2.1 g
Węglowodany
5.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise Sauce
20 min
Pistachio Ice Cream
10 godz. 35 min
Marzipan
10 min
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 godz. 15 min
Savoury Stilton Cheesecake
11 godz. 40 min
Crème caramel (flan)
3 godz.
Rhubarb Vanilla Flan
50 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Orange and Poppy Seed Yoghurt Dressing
5 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Pear Frangipane
1 godz. 30 min
Coleslaw
10 min