Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce

Cinnamon Ice Cream with Port & Orange Sauce

5.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 11 godz. 10 min
8 portions

Składniki

Ice Cream
  • milk
    200 g
  • double cream
    300 g
  • caster sugar
    100 g
  • honey
    100 g
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • orange finely grated zest only
    1
  • cinnamon stick broken in pieces
    1
  • vanilla pod seeds only
    1
  • ice cubes
Sauce
  • orange thin peelings of skin only
    1
  • brown sugar
    40 g
  • orange juice, freshly squeezed (approx. 3-4 oranges)
    260 g
  • port wine
    200 g
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 44.6 kcal / 186.8 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 2.1 g
Węglowodany 5.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...