Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 0
- 150 g di farina integrale
- 220 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 25 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 987 kJ / 236 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane senza lievito
19u.
Pane all'orzo
2h 45min
Pane di soia con i semi (vegan)
5h
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane di segale
3 godz. 20 min
Spighette al kamut
3h 55 min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3 godz.
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane con farina di mais
5h 5min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4 Std.
Pane integrale ai semi vari
4 godz. 10 min
Pagnotta casereccia
5 godz. 10 min