Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g couve-flor, só os raminhos
- 300 g brócolos, só os raminhos
- 200 g cenoura cortada em palitos finos
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 300 g tomate cortado em pedaços
- 20 g azeite
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 410 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozer 500 g de bife de vaca
35 min
Cozer 200-500 g de cenoura
35 min
Cozer 400-800 g de couve
30 min
Pescada com legumes ao vapor
50 min
Cozer 200-400 g de talo de aipo
Brak ocen
Salada de feijão-verde
45 min
Espetadas de peixe com legumes a vapor e molho de pepino
45 min
Cozer 200-300 g de feijão-verde
35 min
Cozer 250 g de brócolos
20 min
Legumes cozidos com molho de queijo
50 min
Salmão com legumes a vapor
40 min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 min