Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Camarão salteado
- 20 g azeite
- 1 dente de alho laminado
- 250 g camarão s/ casca seco com papel de cozinha
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
Sopa de batata e abóbora
- 700 g água
- 400 g abóbora cortada em cubos (1 cm).
- 200 g batata cortada em cubos (1 cm).
- 50 g chalota cortada em metades
- 30 g azeite
- 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
- 1 pitada de sal
- Folhas de tomilho fresco p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 960.8 kJ / 229.6 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 458.9 mg
Alternatywne przepisy
Creme de abóbora e camarão
55min
Sopa de ervilhas com hortelã
20min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35min
Purê de batata doce e leite de coco
50min
Sopa de ervilhas à alentejana
40min
Sopa de abóbora
35min
Creme de abóbora com caril
35min
Creme de espinafres, coco e curgete com croutons aromatizados
50min
Creme de abóbora, cogumelos e castanhas
1h
Sopa cremosa de ervilhas
40min
Creme de abóbora e maçã
30min
Sopa de grão com agrião e chouriço
30min