Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura:
- 50 g água
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 90 g farinha tipo 65
Pão:
- 280 g água, mais q.b. p/ hidratar
- 1 c. chá de sal
- 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1197.3 kJ / 286.2 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 313.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pães de leite
1h 35min
Pão doce
3h 10min
Pão alemão
2h
Pães de centeio
12 Std.
Pão caseiro
2h
Pão integral com tomilho-limão
2 Std. 35 Min
Pão irlandês
45min
Molho colombiano para peixe
Brak ocen
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45min
Broa de centeio
3h
Pão rápido
1 Std.
Pão de cenoura
1 Std. 40 Min