Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 150 g cenoura cortada em pedaços
- 100 g chalota cortada em pedaços
- 50 g aipo cortado em pedaços
- 30 g azeite
- 100 g vinho tinto
- 800 g carne de vaca p/ guisar cortada em cubos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 malagueta cortada em rodelas
- 500 g tomate em pedaços
- 200 g água
- 1 c. chá de orégãos
- 10 folhas de manjericão cortadas em pedaços
- 1 folha de louro
- 350 g massa tipo macarronete riscado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2062.6 kJ / 493 kcal
- Białko
- 30.6 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1030.2 mg
Alternatywne przepisy
Carne de vaca estufada com gnocchi
1 Std. 30 Min
Saltear carne de vaca em cubos (bem passado)
10min
Carne guisada com molho de tomate e arroz de ervilhas
10 Std.
Saltear 350 g de chalota
Brak ocen
Rolo de carne
1 Std.
Strogonoff
1 Std.
Bolonhesa de carne
50 Min
Saltear carne de porco em cubos
15min
Arroz agulha
35 Min
Refogar 200 g de cebola e alho
20 Min
Carne de vaca em slow cooking com molho de cogumelos
3 Std. 55 Min
Frango no forno com massinha
2h