Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal para engrasar
- 2 berenjenas (de aprox. 250 g)
- 4 cucharadas de pasta de miso rojo (aka miso)
- 20 g de mirin
- 15 g de azúcar
- 20 g de sake
- 160 g de agua
- 1 cucharadita semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aceite de albahaca
20 min
Pak choi al vapor con aliño de soja y sésamo
15min
Pak choi coreano (Bok choy doenjam muchim) - Corea
20 min
Pepinos con algas wakame (Sunomono)
40 min
Tirabeques crujientes y picantes
15min
Rollitos de jade (rollitos vegetales)
25min
Shabu shabu (fondue japonesa)
30 min
Chile vegetariano
1h 5min
Sopa de shiitake, lima y azafrán
25min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Pak choi salteado
10min
Mejillones en curry blanco - Sri Lanka
30 min