Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite vegetal para engrasar
- 2 berenjenas (de aprox. 250 g)
- 4 cucharadas de pasta de miso rojo (aka miso)
- 20 g de mirin
- 15 g de azúcar
- 20 g de sake
- 160 g de agua
- 1 cucharadita semillas de sésamo tostado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 735 kJ / 176 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Berenjenas con salsa de miso
50min
Curry verde con berenjenas
30min
Croquetas de patata y migas con kale y judías
1u.
Zatar - Oriente Próximo
5 Min
Shabu shabu (fondue japonesa)
30min
Okras con tomate (Argelia)
30min
Curry indio de verduras
40min
Hinojo con tomates y aceitunas
45 min
Tempura de verduras (masa japonesa para rebozar)
15min
Kimchi de verduras
48h
Berenjenas rellenas y salsa de yogur con azafrán - Irán
1u.