Wersje kompatybilne
Patatas gratinadas al estilo de Saboya (Tartiflette savoyarde)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 1000 g de patatas (en rodajas de 5-8 mm)
- 1 trozo de mantequilla de aprox. 2 cm
- 300 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva
- 200 g de beicon en lonchas (cortadas en tiras)
- 100 g de vino blanco
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 200 g de nata (35% de grasa)
- 1 queso Reblochon (aprox. 300 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1910 kJ / 457 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 31.67 g
- Błonnik
- 3.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa gorgonzola
40min
Judías verdes a la carbonara
40min
Huevos gratinados
20min
Macarrones alpinos
45min
Patatas gratinadas con crema de queso
50min
Tagliatelle con salsa de queso y espárragos
2h 45min
Patatas y verduras gratinadas
40min
Pastel de carne y patata (Hachis Parmentier)
50min
Farfalle a los cuatro quesos
25min
Macarrones al estilo americano (Mac 'n' Cheese)
30min
Salsa de queso azul
10min
Risotto cuatro quesos
25min