Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem

Chřest s pošírovaným vejcem a řeřichovým přelivem

3.9 7 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porce

Składniki

  • 500 gramů zeleného chřestu
  • 2 balíčky řeřichy seté (2 vaničky)
  • 50 gramů vody
  • 1 čajová lžička cukru
  • 1 čajová lžička vinného octa
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře černého, mletého
  • 2 polévkové lžíce smetany, jakéhokoliv typu
  • 500 gramů zeleninového vývaru
    500 gramů vody
  • 1 polévková lžíce oleje na vytření misek
  • 4 vejce

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 5 g
Kalorie 258 kJ / 61 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...