Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 gramů zeleného chřestu
- 2 balíčky řeřichy seté (2 vaničky)
- 50 gramů vody
- 1 čajová lžička cukru
- 1 čajová lžička vinného octa
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře černého, mletého
- 2 polévkové lžíce smetany, jakéhokoliv typu
-
500
gramů zeleninového vývaru
lub 500 gramů vody - 1 polévková lžíce oleje, na vytření misek
- 4 vejce
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 258 kJ / 61 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toust s avokádem a vejcem Benedikt
30 min
Tatarák po francouzsku
1h 10 min
Holandská omáčka
15 分钟
Kachní prsa s pomerančovým zabaglione
2h 20 min
Kuřecí stehna v teriyaki marinádě
2hod. 5min
Holandská omáčka
15 分钟
Béarnská omáčka
20 min
Rizoto s mořskými plody a chorizem
1h 5 min
Holandská omáčka s medvědím česnekem
15 分钟
Avokádová majonéza
15 分钟
Lososové rizoto s fenyklem
25 min
Omeleta s parmazánem
45 min