Marzipan-Butterkuchen

Marzipan-Butterkuchen

4.2 248 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Stücke

Składniki

Hefeteig
  • Milch
    300 g
  • Hefe (40 g)
    1 Würfel
  • Zucker
    80 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    650 g
  • Eier
    3
  • Salz
    ¼ TL
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    125 g
Belag und Fertigstellung
  • Mandeln
    100 g
  • Zucker
    100 g
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Marzipan-Rohmasse in Stücken
    200 g
  • Bittermandelaroma
    5 Tropfen
  • Salz
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 387 kcal / 1620 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Sód 79 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...