
Urządzenia i Akcesoria
Marzipan-Butterkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
20 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Milch300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker80 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen650 g
-
Eier3
-
Salz¼ TL
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten125 g
Belag und Fertigstellung
-
Mandeln100 g
-
Zucker100 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Marzipan-Rohmasse in Stücken200 g
-
Bittermandelaroma5 Tropfen
-
Salz¼ TL
Wartości odżywcze na 1 Stück
Kalorie
387 kcal /
1620 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
41 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Sód
79 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ESSEN & TRINKEN 1/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy