Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di pomodori
- 350 g di fragole + q.b. per guarnire
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di cipollotti
- 50 g di cetriolo pelato e senza semi
- 80 g di mollica di pane
- 50 g di peperone rosso
- 400 g di acqua fredda
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
-
1
pizzico di peperoncino Espelette, in polvere
lub 1 pizzico di peperoncino in polvere - 25 g di aceto di lamponi
- 80 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 859 kJ / 206 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1 godz.
Gazpacho
15 min
Gazpacho indiano
2sa 10 dk
Gazpacho pomodori e ciliegie con crostini alle erbe
20min
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5 Std. 50 Min
Gazpacho di pomodoro e gamberi
2h 25min
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15 min
Gazpacho feta e cetrioli
1sa 10 dk
Gazpacho di pomodoro e basilico
15 min
Gazpacho di carote
10 dk
Salsa tartara
10 dk
Zuppa di cipolle al Parmigiano Reggiano
50 min