Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 500 g Spitzkohl, in Stücken
- 3 EL Öl
- 100 g Bacon, in Stücken (2 cm)
- 100 g Wasser
- 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe
- 150 g Crème fraîche
- 1 Pck. Schupfnudeln, aus dem Kühlregal (500 g)
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2052 kJ / 490 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leberkäse und Ei mit Wirsing-Kartoffel-Stampf
50min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
45 min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50min
Kartoffel-Möhren-Gemüse mit Bratwurst
35 min
Möhren-Kohlrabi-Topf
50min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40min
Rosenkohl-Schupfnudeln mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 min
Schupfnudel-Bratwurst-Auflauf
1h 20min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40min
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30 min