Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g Wasser
-
¾
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 500 g Spitzkohl, in Streifen (ca. 1 cm)
- Salz zum Würzen
- Pfeffer zum Würzen
- 800 g Schupfnudeln, aus dem Kühlregal
- 10 g Öl und etwas mehr zum Anbraten
- 1 Zwiebel, halbiert
- 125 g Katenschinkenwürfel
- 25 g Mehl
- 100 g Sahne
- 1 Prise Muskat
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2229 kJ / 533 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 8.7 g
- Sód
- 898 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maultaschen in Honig-Senf-Sauce
45min
Nudelauflauf mit Blumenkohl und Scamorza
1h
Pasta mit Spitzkohl-Currysauce
30 Min
Wikinger-Nudel-Topf
35 Min
Kartoffel-Möhren-Auflauf mit Würstchen und Kräuter-Käse-Sauce
1h 50min
Spitzkohl-Schupfnudeln
30 Min
Röstiauflauf mit Kasseler und Frischkäsesauce
1h
Maultaschen-Auflauf
45min
Kartoffel-Kohlrabi-Gemüse
25 Min
Schinken-Kohlrabi-Gratin
1h 15min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30 Min
Schupfnudelgratin mit Wirsing und Kabanossi
1h