Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln

Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln

4.5 979 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ¾ TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Spitzkohl in Streifen (ca. 1 cm)
    500 g
  • Salz zum Würzen
  • Pfeffer zum Würzen
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal
    800 g
  • Öl und etwas mehr zum Anbraten
    10 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Katenschinkenwürfel
    125 g
  • Mehl
    25 g
  • Sahne
    100 g
  • Muskat
    1 Prise
  • Senf
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 533 kcal / 2229 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 76 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 898 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...