
Urządzenia i Akcesoria
Schupfnudeln mit Spitzkohl und Schinkenwürfeln
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Wasser600 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht¾ TL
-
Spitzkohl in Streifen (ca. 1 cm)500 g
-
Salz zum Würzen
-
Pfeffer zum Würzen
-
Schupfnudeln aus dem Kühlregal800 g
-
Öl und etwas mehr zum Anbraten10 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Katenschinkenwürfel125 g
-
Mehl25 g
-
Sahne100 g
-
Muskat1 Prise
-
Senf1 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
533 kcal /
2229 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
76 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
898 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 1/2022
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy