Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de cacahuetes tostados o fritos sin sal
-
20
g de aceite de cacahuete
lub 20 g de aceite de girasol - 50 g de pasta de curry rojo tailandesa massaman
- 600 g de carne de ternera en trozos (3 cm)
- 250 g de crema de coco
-
20
g de azúcar de coco
lub 20 g de azúcar de caña integral - 50 g de salsa de pescado
- 50 g de pasta de tamarindo
- 300 g de leche de coco
- 350 g de patatas en trozos (2 cm)
- 1 palo de canela
-
2
hojas de lima kaffir secas
lub 2 hojas de laurel secas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 17.7 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2 godz. 40 min
Cordero garam masala con arroz basmati
50 dk
Curry verde tailandés de pollo (Kaeng khiao waan) - Tailandia
45 dk
Pollo tikka masala
30 Min
Pan naan con coliflor especiada, crema de queso feta y tahini de matcha
1h 20min
Curry de pollo ceilandés (Koththu roti) - Sri Lanka
1h 20min
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35 dk
Curry indio de verduras
50 dk
Curry de cordero y cuscús con pepino y menta (Cocción lenta)
6 Std. 30 Min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 Min
Naan indio
1 godz. 40 min