Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarteboden
- 200 g Mehl
- 100 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g brauner Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- Hülsenfrüchte zum Blindbacken
Füllung und Fertigstellung
- 50 g Mandeln
- 1 Sternanis
- 90 g Zucker
- 100 g Butter, in Stücken
- 100 g Mehl
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 3 Eier
- 200 - 250 g Pflaumen, in Spalten
- 3 EL gehobelte Mandeln
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1632 kJ / 390 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 47 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2 godz.
Mini-Zitronen-Heidelbeer-Cheesecakes
8 godz. 30 min
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1 Std. 30 Min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2 godz. 15 min
Kardamom-Orangen-Shortbread
1h 45min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2 godz.
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 Std. 30 Min
Mohn-Rugelach
3 godz.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Christstollen-Cantuccini
2 Std. 30 Min