Slow Cooked Kalbsbeinscheibe mit Safran-Risotto

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

Kalbsbeinscheibe
  • Petersilienblätter
    5 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zitronenschale, gerieben
    2 TL
  • Staudensellerie in Stücken (4 cm)
    30 g
  • Möhre in Stücken (4 cm)
    70 g
  • Zwiebeln geviertelt
    150 g
  • Olivenöl
    65 g
  • Kalbsbeinscheiben (je ca. 230 g)
    4
  • Weizenmehl zum Bemehlen
  • Butter
    25 g
  • trockener Weißwein
    50 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • passierte Tomaten, aus der Dose
    150 g
  • Fleischbrühe, flüssig
    300 g
Safran-Risotto
  • Schalotte halbiert
    30 g
  • Butter
    40 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli oder Arborio, Kochzeit 14 Minuten)
    320 g
  • trockener Weißwein
    100 g
  • Fleischbrühe, flüssig
    750 g
  • Safran
    1 - 2 Prisen
  • Salz
    5 g
  • geriebener Parmesan
    40 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1512 kcal / 6327 kJ
Białko 114 g
Tłuszcz 79 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 29 g
Sód 1854 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...