Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de semolina
- 100 g de azúcar refinada
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 350 g de harina de sémola de trigo duro
- 30 g de coco rallado sin azúcar
- 200 g de yogur griego
- 100 g agua
- ¾ cdita de bicarbonato de sodio
- ¼ de sal fina
- 20 - 25 almendras peladas
Jarabe
- 200 g de agua
- 150 g de azúcar refinada
- 1 ½ cdita de agua de rosas (opcjonalnie)
- 15 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 16880 kJ / 4020 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 590 g
- Tłuszcz
- 170 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan aliñado
50 min
Tarta de limón y merengue
2h 30min
Minestrone
45 min
Galletas de mermelada
1 godz. 30 min
Hogaza rústica
24h
Barras de chocolate
6h 10min
Tarta fina de frambuesas
1 godz. 45 min
Brioche relleno de cerdo, acelgas, hinojo y queso
5h
Strudel de manzana
1 godz. 45 min
Mil hojas de higos
45 min
Pan de cocoa
3h
Galletas finlandesas de invierno
1h