Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de semolina
- 100 g de azúcar refinada
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 350 g de harina de sémola de trigo duro
- 30 g de coco rallado sin azúcar
- 200 g de yogur griego
- 100 g agua
- ¾ cdita de bicarbonato de sodio
- ¼ de sal fina
- 20 - 25 almendras peladas
Jarabe
- 200 g de agua
- 150 g de azúcar refinada
- 1 ½ cdita de agua de rosas (opcjonalnie)
- 15 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 10 porciones
- Kalorie
- 16880 kJ / 4020 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 590 g
- Tłuszcz
- 170 g
- Błonnik
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alfajores Argentinos
1h 10min
Rendang de res
2j 30 menit
Pastel de durazno y ciruela
1h
Papas Dauphine
1h 40min
Brioche relleno de cerdo, acelgas, hinojo y queso
5 godz.
Strudel de manzana
1u. 45min
Ratatouille quiche
1h 20min
Pan de frutas
2hod. 55min
Masa para pay
40min
Crujiente de manzana
5h 30min
Pay de manzana casero
2h 20 min
Pasta para pay
1h