Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 100 g de calabaza, de temporada (ver tip), sin semillas, en cubos
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- mantequilla, la necesaria para engrasar
Merengue
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
Roux de calabaza
- 80 g de leche
- 4 cdas de azúcar
- 1 cdita de canela en polvo
- 15 g de mantequilla
- la ralladura de 1 naranja
- 55 g de harina de trigo
- 3 yemas de huevo
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1240.3 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 91.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berenjenas rellenas de carne deshebrada
1 Std.
Galletitas vidriera
1 Std. 30 Min
Scones rellenos con mermelada y mascarpone
Brak ocen
Puré de calabaza natural
1 Std.
Nidos de triffle de chololate de Pascua
30 Min
Tarta vegana de manzana con crumble y merengue
1h 45min
Yogur de leche de coco TM6
15h
Scones de calabaza y kale
1 Std. 30 Min
Sabayón de fresa y frutos rojos
15min
Budín de limón
50 min
Pastel Persa de zanahoria y coco
2h 20min
Crema batida rápida
5min