Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 100 g de calabaza, de temporada (ver tip), sin semillas, en cubos
- azúcar refinada, la necesaria para espolvorear
- mantequilla, la necesaria para engrasar
Merengue
- 4 claras de huevo, a temperatura ambiente
- 2 pizcas de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
Roux de calabaza
- 80 g de leche
- 4 cdas de azúcar
- 1 cdita de canela en polvo
- 15 g de mantequilla
- la ralladura de 1 naranja
- 55 g de harina de trigo
- 3 yemas de huevo
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1240.3 kJ / 295.3 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 91.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de camote
40min
Puré de calabaza natural
1h
Huevos en cocotte con espinacas
30min
Brioche de calabaza
1h 40min
Pastel de bolas con levadura
2hod.
Arroz negro dulce
13h
Mermelada de frambuesas sin azúcar
1h
Helado de canela con salsa de oporto y naranja
11h 10min
Madeleines
40min
Berenjenas a la parmesana
1h 20 min
Rollos de acelga con carne, puré de camote y budin de pan
50 min
Crema batida rápida
5min