Wersje kompatybilne
Ensalada de elote con pimientos, estilo Tex-Mex
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g de agua
- 910 g de elote, sin hojas y limpio
- 1 pimiento rojo, en cuartos sin semillas y venas
- 1 pimiento amarillo, en cuartos sin semillas y venas
- 75 g de mantequilla
- 10 g de aceite de oliva
- ½ cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2125 kJ / 506 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Espárragos con mantequilla balsámica
35min
Ensalada de pollo con quinoa
40min
Salpicón de pollo
25 Min
Puré de camote
40min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Guarnición de calabacitas con elote
30 Min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30 Min
Ensalada Italiana
40min
Pasta con verduras verdes
45min
Coditos con queso
35min
Guarnición de papas
30 Min