Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g couve-flor cortada em pedaços
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g couve p/ caldo-verde
- 20 g azeite
- 6 rodelas de chouriço
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 306.3 kJ / 73.2 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 619.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão-verde
35 min
Caldo-verde com batata-doce
45min
Creme de espinafres
40 min
Caldo-verde de acelga
30min
Juliana de legumes
40 min
Caldo-verde sem batata
35 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de alho-francês e nabiças
45min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Creme de curgete e brócolos
35 min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min