Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 5 g salsa
- 30 g azeite
- 150 g polpa de tomate
- 500 g carne picada
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- 150 g vinho branco
Arroz
- Manteiga q.b. p/ untar
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g arroz carolino
Montagem
- 240 g iogurte natural
- 1 c. sopa de mostarda
- 2 gemas de ovo
- 10 g concentrado de tomate
- ½ c. chá de sal
- Romã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3444.2 kJ / 823.2 kcal
- Białko
- 31.9 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1700.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau à Brás
25 Min
Empadão de atum
1u. 10min
Empadão de carne
1h 20min
Ervilhas com ovos escalfados
1h
Lasanha
50 min
Salsichas com couve-lombarda rápidas
30min
Bifes de cebolada
40 min
Bolonhesa
1u. 10min
Laços com carne picada e linguiça
45min
Empadão de arroz e carne
1u. 15min
Massada de peixe
55 min
Bacalhau com natas
40 min