Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g polpa de tomate
- 520 g feijão encarnado cozido escorrido
- 400 g abóbora cortada em pedaços
- 800 g água
- 1 pitada de sal
- 20 g azeite
- Croutons q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 503 kJ / 120 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão frade com coentros
30min
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Creme de agrião e ervilhas
45min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15 min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35 Min
Sopa de grão com alho-francês
45min
Sopa 2 feijões
45min
Aveludado de agrião
35 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa do campo
40min