Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- 5 g di zenzero in polvere (3 cucchiaini rasi)
- 20 g di fecola di patate
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 400 g di latte intero
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1297 kJ / 310 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchero té verde e menta
10 min
Cioccolata all'amaretto
20min
Cioccolata alla gianduia
15min
Cioccolata bianca
15min
Cioccolata chai
25min
Cioccolata calda alla cannella
15min
Cioccolata calda al cardamomo
15min
Cioccolato caldo con liquore all'arancia
15min
Cioccolata calda al caffè
15min
Cioccolata calda all'anice stellato
20min
Decotto stimolante di mela, fragole e spezie
35min
Cioccolata calda alla vaniglia
15min