![Quetschkartoffeln mit Quark-Dip Quetschkartoffeln mit Quark-Dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D51208E1-4791-4085-9C0D-B0F4956F161C/Derivates/a2601ef4-b240-4914-b5f8-803c0b4ffb64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quetschkartoffeln
- 600 g Wasser
- 1000 g festkochende Kartoffeln, mittelgroß, ungeschält
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Paprika edelsüß
- 4 Prisen Salz
Quarkdip und Fertigstellung
- 1 Glas Senfgurken (Abtropfgew. 215 g)
- 60 g Rucola
- 250 g Magerquark
- 100 g Schmand
- 2 Prisen Salz
-
2
Prisen Piment d'Espelette
lub 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1336 kJ / 320 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterquark
10p
Kartoffelspieße mit Harissa-Mayo
50p
Pellkartoffeln mit Mojo-Quark
50p
Eisbergsalat mit Croûtons und Joghurtdressing
30p
Nudelsalat mit Mango-Curry-Dressing
1óra 10p
Tomaten-Brot-Salat
35p
Pellkartoffeln mit zweierlei Dips
50p
Überbackene Taco Shells mit schwarzen Bohnen
30p
Pizzabrote
50p
Taco-Salat mit Hackbällchen
1h
Griechischer Bauernsalat
20min
Kartoffelspalten mit Guacamole
40p