Quetschkartoffeln mit Quark-Dip

Quetschkartoffeln mit Quark-Dip

4.4 336 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 Portionen

Składniki

Quetschkartoffeln
  • Wasser
    600 g
  • festkochende Kartoffeln mittelgroß, ungeschält
    1000 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    30 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Salz
    4 Prisen
Quarkdip und Fertigstellung
  • Senfgurken (Abtropfgew. 215 g)
    1 Glas
  • Rucola
    60 g
  • Magerquark
    250 g
  • Schmand
    100 g
  • Salz
    2 Prisen
  • Piment d'Espelette
    2 Prisen
    2 Prisen Cayenne-Pfeffer

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 320 kcal / 1336 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...