Quetschkartoffeln mit Quark-Dip
TM6 TM5

Quetschkartoffeln mit Quark-Dip

4.4 (314 ocen)

Składniki

Quetschkartoffeln

  • 600 g Wasser
  • 1000 g festkochende Kartoffeln, mittelgroß, ungeschält
  • 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
  • 1 TL Paprika edelsüß
  • 4 Prisen Salz

Quarkdip und Fertigstellung

  • 1 Glas Senfgurken (Abtropfgew. 215 g)
  • 60 g Rucola
  • 250 g Magerquark
  • 100 g Schmand
  • 2 Prisen Salz
  • 2 Prisen Piment d'Espelette
    lub 2 Prisen Cayenne-Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1336 kJ / 320 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy