Rom - Pizzataler

Rom - Pizzataler

4.5 303 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück

Składniki

Teig
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Wasser
    180 g
  • Zucker
    1 TL
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    400 g
  • Salz
    1 ½ TL
Pesto
  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Pinienkerne
    20 g
  • Knoblauchzehe
    ½
  • Basilikumblätter, frisch
    50 g
  • Olivenöl
    75 g
  • Salz
    2 - 3 Prisen
Belag und Fertigstellung
  • Olivenöl zum Bestreichen
  • Fleischtomaten groß, in je 6 Scheiben
    2
  • Pfeffer zum Würzen
  • Salz zum Würzen
  • Büffel-Mozzarella abgetropft, in je 6 Scheiben
    2 Kugeln

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 10 g
Kalorie 1236 kJ / 295 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...