Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust Pastry
- 2 oz sugar
- 1 lemon
- 4 ½ oz unsalted butter, softened, in pieces
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 vanilla bean pod, seeds only
- 1 - 2 pinches salt
- 9 oz all-purpose flour
Custard Cream
- 18 oz whole milk
- 5 egg yolks, from large eggs
- 3 ½ oz sugar
- 1 ½ oz all-purpose flour
- 2 tsp corn starch
- 1 pinch salt
- 9 oz strawberries, sliced lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483 kJ / 354 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 111 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)
3h 20min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15 min
New York Black and White Cookies
1h 15min
Lemon Pound Cake
2 godz.
Apricot and Caramel Carrot Cake
3h 10 min
Summer Berry Pudding
24 Std.
Hawaiian Mochi Cake
1 godz. 45 min
Country Peach and Custard Pie
1h 50 min
Banana Liqueur Pudding
6 Std.
Parker Rolls
2h 20min
Chocolate Pudding
1h 20 min
Aloha Carrot Cake
1h 20 min