Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 3 oz milk
- 6 oz shallots, halved
- 4 oz bacon, in pieces (1 in.)
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 1 tsp fresh ground black pepper
- ½ oz brandy
- 2 oz heavy whipping cream
- toast, buttered, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 638.5 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 387.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Smoked Salmon Dip
10min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 godz. 10 min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Chicken Liver Pate
25 min
Cauliflower Mash
25 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Butter Board with Spinach Pesto
15 Min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2h 50min
Creamed Spinach
30 min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min