Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 3 oz milk
- 6 oz shallots, halved
- 4 oz bacon, in pieces (1 in.)
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 1 tsp fresh ground black pepper
- ½ oz brandy
- 2 oz heavy whipping cream
- toast, buttered, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 638.5 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 387.8 mg
Alternatywne przepisy
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Frozen Custard
10h 25 min
Chicken Liver Pate
25min
Smoked Salmon Dip
10 Min
Keto Cranberry Sauce
20 Min
Apple Cranberry Chutney
1 Std. 5 Min
Spicy Cranberry Orange Sauce
35 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35 min
Smoked salmon mousse
5 Min
Creamed Spinach
30 Min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Chicken liver pâté
2h 20min