Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 20 g aipo cortado em pedaços
- 50 g cenoura cortada em pedaços
- 60 g cebola
- 500 g carne de vitela s/ nervos, cortada em pedaços (3×3 cm)
- 60 g vinho branco seco
- 300 g batata cortada em pedaços (2×2 cm)
- 200 g tomate em pedaços
- 180 g água
- ½ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta preta
- 1 maçã s/ caroço, cortada em fatias (0,5 cm)
- 2 pés de alecrim, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 418 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de peru com alho
45min
Carne de vaca estufada com gnocchi
1 Std. 30 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45min
Coelho com ameixas e sultanas
3 godz. 50 min
Vitela à americana
1h 20min
Lombo de porco com vegetais
40min
Peru e legumes em frasco com arroz
1h 10 min
Sopa de espargos com hambúrgueres de frango e legumes a vapor
55 Min
Escalopes com alcachofra e molho de limão
45min
Carne estufada com puré de batata e cenoura
50 Min
Peru estufado com feijão preto
35 Min
Rojões em vinho tinto
50 Min