Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g chalota
- 30 g manteiga
- 500 g couve-flor, só os floretes (3 cm apox.)
- 150 - 180 g leite gordo
- ½ c. chá de sal
- 5 - 10 g trufa fresca cortada em fatias finas (2 mm aprox.)
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 475.7 kJ / 113.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 347 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta com pesto de rúcula
45min
Esparregado da Sena
15min
Peixe miso com feijão-verde e puré de grão
3h
Bacalhau em sous-vide com risoto de beterraba e limão
2 Std. 10 Min
Manteiga de ervas aromáticas
10min
Pato com ameixas e puré de couve-flor e batata
2h
Salmão ao vapor com arroz negro da Sena
1h 15min
Bife do lombo em sous-vide com puré de batata-doce
2h 20min
Pulled pork
4h 30min
Peixe cítrico e legumes a vapor
40min
Filetes de truta a vapor com puré de brócolos
40min
Puré de couve-flor
1h 10min