Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 3 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 30 g coconut oil
- 750 g butternut squash, peeled and cubed (approx. 2 cm)
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 941 kJ / 227 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Curried Parsnip Soup
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Broccoli and stilton soup
30 min
Curried Carrot And Ginger Soup
50 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min