
Urządzenia i Akcesoria
Creamy tomato soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
garlic clove1
-
onions cut in halves50 g
-
butter30 g
-
tomatoes cut in halves700 g
-
tomato purée (concentrated)70 g
-
salt1 tsp
-
sugar1 tsp
-
dried oregano1 tsp
-
water500 g
-
stock cube (for 0.5 l)1
-
cream100 g
-
fresh basil leaves2 - 4
-
fresh parsley leaves only1 sprig
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
188 kcal /
790 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

The Basic Cookbook
174 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria