Broccoli Cream Soup with Croutons

Broccoli Cream Soup with Croutons

4.5 192 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    80 g
  • red chilli (opcjonalnie) mild, deseeded, cut in pieces
    1
  • unsalted butter diced
    30 g
  • potatoes cut in pieces
    100 g
  • broccoli florets and stalks, cut in pieces (see tip)
    300 g
  • water
    700 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
  • salt to taste
    1 ½ - 2 tsp
  • bread diced (approx. 1-2 cm)
    100 g
  • olive oil
    1 - 2 tsp
  • Gorgonzola dolce (opcjonalnie) (soft), crumbled, plus extra for serving (optional)
    60 - 80 g
    Cheddar cheese, cut in pieces

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 236 kcal / 990 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 1570 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...