Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 1 red chilli, mild, deseeded, cut in pieces (opcjonalnie)
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g potatoes, cut in pieces
- 300 g broccoli, florets and stalks, cut in pieces (see tip)
- 700 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 ½ - 2 tsp salt, to taste
- 100 g bread, diced (approx. 1-2 cm)
- 1 - 2 tsp olive oil
-
60 - 80
g Gorgonzola dolce (soft), crumbled, plus extra for serving (optional)
lub Cheddar cheese, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 990 kJ / 236 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 1570 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Creamy Mushroom Truffle Soup
50min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Leek and Potato Soup (TM6)
40 Min
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1h 15min
Grisons Barley Soup
55 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min
Cauliflower Cream Soup and Glazed Florets
45 min
Spinach and Parmesan Soup
45 min