Mushroom Risotto
TM6 TM5 TM31

Mushroom Risotto

4.5 (916 ocen)

Składniki

  • 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 20 g fresh parsley, cut in pieces
  • 20 g olive oil
  • 60 g onions, quartered
    lub shallots, quartered
  • 300 g fresh mushrooms
  • 200 g dry white wine
  • 250 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
  • 450 g boiling water
  • ½ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper
  • 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
    lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • 60 g water, hot
  • 20 g unsalted butter, diced

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1715.6 kJ / 410 kcal
Białko
10.5 g
Węglowodany
55.5 g
Tłuszcz
12.3 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
1.2 g
Sód
389.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy