Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 20 g olive oil
-
60
g onions, quartered
lub shallots, halved - 300 g fresh mushrooms
- 200 g dry white wine
- 250 g risotto rice (e.g. arborio, Carnaroli)
- 450 g boiling water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 60 g water, hot
- 20 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1715.6 kJ / 410 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 389.2 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Asparagus Risotto
45 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Onion Soup
1h
Carrot and Coriander Soup
25 min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Fennel Risotto
35 min